止蝕中國聯塑(2128.hk)並換入中聯重科(1157.hk)

今日已經將大部份中國聯塑處理, 又買左個幾貴既教訓 😦

套現所得, 換入破左頂既中聯重科

呢排手風唔順, 可能2128畀我沽左之後會爆返上7蚊以上, 如果你今日買左, 以我近日咁「好」既運程黎睇, 好有可能會升返上去…

1157係見佢有勢, 破頂, 成交量增多, 而且佢係近日大市市況走低既時候展現強勢, 依家個個都話資金流出港股, 但我相信資金流入緊1157

今日中聯重科A股都升超過6%, 昆機(300.hk)仲勁爆一成以上, 上左20大升幅榜

睇黎近期市場鍾意玩機械股

廣告
本篇發表於 並標籤為 , 。將永久鏈結加入書籤。

4 Responses to 止蝕中國聯塑(2128.hk)並換入中聯重科(1157.hk)

  1. Gary 說道:

    機械股呢排好勁, 但我無買入過, 因為 a/h 股通常有折讓, 估唔到中聯重科會升高過 a 股

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s