Project 101010 之 又又又又再買入卡姆丹克…

是日進行之交易:
於2010年10月13日小量增持卡姆丹克太陽能 (HKSE:0712) @$2.74, 收報$2.73

現平均成本價為$2.4873

as of 2010年10月13日, 此倉組合資金分配如下:

卡姆丹克太陽能 82.3%

中國航天萬源 8.23%

現金 9.54%

有否額外增加/減少現金: 否

Project 101010指數: 99.60

累計淨新增資金帶來的指數貢獻: 0

扣除(淨)新增資金帶來的影響後的指數: 99.60

Project 101010指數初始值: 100

fatlone:
經過呢幾日高追, 卡姆丹克既倉位比當初我買入既多左4倍, 暫時都應該唔會, 亦都無乜能力再加注落卡姆丹克

廣告
本篇發表於 Project 101010, 交易記錄。將永久鏈結加入書籤。

2 Responses to Project 101010 之 又又又又再買入卡姆丹克…

  1. Sing 說道:

    剛上712官網,有報告更改今年預測至全年賺二億六千萬(即第四季要賺一億一千萬),如真的能實現,盼望快些能在股價上反映712的實力出來。

    • desmondctt 說道:

      我反而唔想咁快增長得咁快, 因為咁樣既話下年既表現就可能會畀今年比下去, 咁諗好似好傻…

      因為Q3既榮景一睇就知唔可以維持幾耐, 毛利率over三成, 我覺得有D誇張, 好明顯係D人搶貨搶到咁, 我認為如果可以維持20%左右既毛利率, 之後產能可以跟返時間表擴張, 我覺得卡姆丹克既增長已經好勁, 下年既有效產能係700MW, 如果用20%毛利率賣600MW貨, 都已經勁到爆

      我覺得現階段D投資者都好理性, 因為我認為以Q3既成績, 3蚊已經可以衝破, QoQ都67%增長, 計環比都咁勁, 計埋同比就唔使講, 又係>100%

      配股後既市值約31.6億, 我諗賺夠2億以上, 即係依家大約trade緊10年15倍P/E, 睇下有無機會炒上去20倍, 我覺得20倍仲係合理範圍, 最重要係市場有共識明年前景好好先OK, 如果去到20倍, 都比現價差唔多升多1蚊

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s